Dagplejen

Muhlehulen er en privat dagpleje i Hjørring, hvor små nysgerrige børn får lov til at glædes, lære og udvikle sig i trygge rammer.
Til at hjælpe dem, med at få de bedste første år, står Muhlemor klar med forståelse, omsorg, og et legende sind - som altid har nye spændende børneudfordringer på hånden.
Muhlehulen er et univers af overraskelse, nærvær og eventyr. Her er plads til en rolig, forudsigelig og tryg start på livet. Sammen med en Muhlemor som elsker naturen, bålmad, sjove projekter, bage boller og bygge snemænd, gror de små poder med tryghed og et smil på læben.

Naturens skift mellem årstiderne bliver udforsket, som en rejse mens muhlebørnene bliver større. Vi planter frø i haven og ser dem vokse. Insektfælder, besøg hos dyrezoo & mariehønefangst, er bare få af de aktiviteter børnene oplever, i Hjørrings hyggeligste dagpleje.
I Muhlehulen er det uhyre vigtigt, at alle børn får maksimal opmærksomhed hver eneste dag - Derfor vælger Muhlemor, kun at tage 4 børn ind i dagplejen ad gangen.
Det giver mere plads, tid & nærvær til hvert enkelte barn, og sikrer at "stille børn" ikke forsvinder ind i mængden. I Muhlehulen skal det være rart at komme, for hvert eneste barn, hver dag.


Muhlemor laver en flot bog til alle sine muhlebørn. Den hedder "Muhlehulens minder", og er først færdig den dag der tages afsked. Den kommer med jer hjem, til minde om nogle hyggelige og kærlige første år, af Muhlebarnets liv. I bogen kommer billeder fra hyggelige stunder, små opskrifter, og krea lavet af jeres barn.


Traditionskalender:

Muhlehulen rummer mange faste traditioner, som vi glæder os til hvert år, og hygger os med at forberede.
 • Februar

  Tønden skal pyntes, maskerne males, mens vi bager massevis af af fastelavsboller i smukke farver - for i februar, er der fastelavn.
 • Juni

  Hun kan godt være lidt skræmmende, hende heksen.. Så vi laver bare en lille sød en - vi sender hende til bloksbjerg, mens vi spiser pandekager lavet over bål. Sankte Hans, Sankte Hans.
 • Oktober

  Den Svenske "Kanelbulla-dag" fejres, med lækre hjemmebagte kanelsnegle.
 • November

  Den sidste hverdag i november, trasker vi i vinterstøvler ud, og finder et lille fint juletræ, som alle muhlebørn hjælper med at pynte, den første hverdag i december.
 • December

  Den 1. december begynder julen i Muhlehulen. Vi synger julesange, pynter muhlebørnenes juletræ, og hører julefortællinger i hele december.
  Snørler, fabeldyr og boller. Vi bager lækre luciabrød, og tager på besøg i børnehaven, for at se de "store" børn gå luciaoptog. Sankta Lucia.
  Det kribler i vores maver, for nu skal vi snart åbne alle gaver.
  Inden juleferien bliver Muhlebørnenes forældre inviteret til julehygge med masser af julelækkerier, bagt af Muhlebørnene.

Fødselsdage

Fødseldage er helt særlige, og fejres med manér i Muhlehulen. Når Muhlebarnet ankommer, er huset dækket i flag - barnet modtages med fødselsdagssang i døren, og indenfor venter nybagte boller, sammen med en fin gave fra Muhlemor. På fødselsdagen er I forældre meget velkomne til, at medbringe noget "del-ud" i form af kage, frugt, snold osv. Det er stort for de små, at de har noget med, til deres venner.